Learn more and Earn more
Welcome Guest!! Login |  Your Cart has 0 Item(s)
Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος

Μύθοι και πραγματικότητα.

Οι διαταραχές αυτιστικού φάσματος (Δ.Α.Φ) απασχολούν ιδιαίτερα το ευρύ κοινό, λόγω της αυξανόμενης εμφανισής τους. Ο όρος "φάσμα" χρησιμοποιείται για να εκφράσει την ποικιλία των συμπτωμάτων και την ηλικία έναρξης αυτών, αλλά και την διαφορετικότητα του βαθμού λειτουργικότητας των ατόμων με αυτιστικά στοιχεία απέναντι σε ποικίλα ερεθίσματα. Κάθε άνθρωπος που φέρει την διάγνωση του αυτισμού συνοδεύεται και από μια μοναδικότητα στον τρόπο που εκφράζεται και αλληλεπιδρά με το περιβάλλον του. Τα τελευταία χρόνια γίνεται μια πιο οργανωμένη προσπάθεια για την ισάξια αντιμετώπιση των ατόμων με Δ.Α.Φ. την κοινωνικοποίησή τους και την εξάλειψη των προκαταλήψεων. Στο σεμινάριο αυτό θα αναφερθούν και θα αναλυθούν οι διαταραχές αυτιστικού φάσματος, οι μύθοι και οι αλήθειες που επικρατούν σχετικά με αυτές, αλλά και οι παρεμβάσεις που γίνονται για την βελτίωση της καθημερινότητας των ανθρώπων με Δ.Α.Φ.

Εισηγήτρια: Βασιλική Αγγελοπούλου

Βασιλική Αγγελοπούλου απέκτησε το πρώτο της πτυχίο στην Κοινωνική Εργασία από το ΤΕΙ Ηρακλείου Κρήτης. Αργότερα μετεκπαιδεύτηκε στην "Ψυχική Υγεία Παιδιών και Εφήβων" από την Ιατρική σχολή Αθηνών, ενώ παράλληλα συνέχισε τις σπουδές της στηνΔραματοθεραπεία, στην Μουσικοκινητική Αγωγή, στην Γελωτοθεραπεία, στην Μουσικοθεραπεία, στην Θεωρία της Μουσικής και στο Πιάνο. Εργάστηκε ως Κοινωνική Λειτουργός στις Κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων Αγ. Νικολάου και Σητείας, καθώς και σε όλα τα νοσοκομεία της Κρήτης. Έχει συνεργαστεί με φορείς όπως το «Χαμόγελο του Παιδιού», το «Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού», «ΟΚΑΝΑ», «Ερυθρό Σταυρό» και με άλλους αξιόλογους φορείς σε Ελλάδα και εξωτερικό. Επιπλέον από το 2011 είναι ερευνητικός συνεργάτης του εργαστηρίου Lahers του ΤΕΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ και εργάστηκε ως ερευνήτρια και Κοινωνική λειτουργός στα Ευρωπαϊκά έργα YSAV και REHABIL-AID. Μάλιστα το 2012 συμμετείχε στο «Y-SAV Youth Seminar and European Conference» στο Άμστερνταμ. Επίσης ασκεί το επάγγελμα της δασκάλας Μουσικοκινητικής αγωγής, της Δραματοθεραπεύτριας και της Μουσικοθεραπεύτριας σε ομάδες παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας, σε ενήλικες, σε γονείς, σε ηλικιωμένους και σε ΑΜΕΑ, ενώ έχει δραστηριοποιηθεί σε αρκετούς Δήμους. Το 2016 δημιούργησε την Μουσικοκινητική ομάδα παιδιών “Μουσικοπερπατήματα”­ και την ψυχοθεραπευτική ομάδα ενηλίκων“Ε κφραστείτε Θεραπευτικά” τις οποίες και συντονίζει. Τέλος αρθρογραφεί και δημοσιεύει σε επιστημονικά περιοδικά, ενώ έχει βραβευτεί για τον τρόπο γραφής της από το Υπουργείο Παιδείας.

 

Κανόνες παρακολούθησης

  • Το σεμινάριο αυτό παρακολουθούν δωρεάν τα μέλη του network421 ανάλογα με το πακέτο που έχουν επιλέξει. 
  • Start: Ένα (1) σεμινάριο ανά μήνα, 
  • Basic: Δύο (2) σεμινάρια ανά μήνα, 
  • Standard: απεριόριστη πρόσβαση σε όλα τα σεμινάρια του μήνα
  • H αίθουσα ανοίγει 15 λεπτά πριν την έναρξη για να συνδεθούν όσοι επιθυμούν να το παρακολουθήσουν. 
  • Το σεμινάριο αρχίζει ακριβώς την προγραμματισμένη ώρα. 
  • Για την ομαλή διεξαγωγή του σεμιναρίου πέντε (5) λεπτά μετά την έναρξη η αίθουσα κλειδώνει και δεν είναι εφικτή πλέον η είσοδος. Γίνε ενεργό μέλος σήμερα και απέκτησε πρόσβαση σε όλα τα σεμινάρια και επιπλέον απέκτησε πρόσβαση στο πρόγραμμα επιβράβευσης και στο αυτοματοποιημένο σύστημα ανάπτυξης! Προσφέροντας γνώση, κερδίζουμε όλοι!
  • Σε περίπτωση κωλύματος το βίντεο του σεμιναρίου αποστέλλεται στο e-mail  μόνο των ενεργών μελών που έχουν δηλώσει συμμετοχή και είναι διαθέσιμο για 7 ημέρες

Αν είστε ενεργό μέλος κρατήστε θέση πατώντας επάνω στην ημερομηνία 

Τετάρτη 16 Μαΐου ώρα 20:30-21:30

Αν είστε επισκέπτης και επιθυμείτε να αγοράσετε αυτό το σεμινάριο μόλις ολοκληρωθεί η αγορά θα λάβετε στο e-mail σας το σύνδεσμο παρακολούθησης

€14.00